Top

Privacy statement

Privacy statement/AVG/GDPR van Mini Warenhuis versie 1.0

Multi Nova hodn Mini Warenhuis, gevestigd aan Melis Stokelaan 556, 2533 EN te DEN HAAG, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze

privacyverklaring.

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Dat houdt in dat alle bedrijven die persoonsgegevens verzamelen verplicht zijn klanten op de hoogte te stellen welke gegevens zij verzamelen en het doel waar ze voor gebruikt worden. Dit geldt ook voor ons als ondernemer van een webwinkel. Wij ontvangen namelijk gegevens van u als klant en verwerken deze.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

De AVG kent 6 grondslagen voor het verwerken van persoonsgegevens. In ons geval zijn er twee grondslagen op grond waarvan wij de persoonsgegevens verwerken met het doel uw bestelling te verwerken:

  • Toestemming van de betrokken persoon

  • De gegevensverwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst (de koopovereenkomst in casu)

Persoonsgegevens die wij verwerken

Mini Warenhuis verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de

persoonsgegevens die wij verwerken:

- Voor- en achternaam

- Geslacht

- Geboortedatum

- Adresgegevens

- Telefoonnummer

- E-mailadres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of

voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 18 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om

zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke

gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@miniwarenhuis.com, dan verwijderen wij deze informatie.

Veiligheid
Alle activiteiten op onze website vinden plaats via een beveiligde (SSL-) verbinding. Tevens zijn er maatregelen genomen om onnodige netwerkverbindingen tot stand te brengen middels een firewall. Nu zijn wij niet zo’n grote speler op Internet, maar let wel: wij sturen u geen mailtjes of nemen telefonisch contact met u op om u te vragen naar persoonlijke gegevens, wachtwoorden, e.d. We bellen u hoogstens persoonlijk op of e-mailen u om te vragen naar uw huisnummer als u vergeten bent dit te vermelden bij uw bestelling of een vraag met betrekking tot niet op voorraad zijnde goederen.

Welke gegevens ontvangen en verzamelen wij

Bij het doen van een bestelling komen er gegevens binnen die u heeft ingevuld om de bestelling te kunnen ontvangen. Wij mogen alleen uw gegevens gebruiken waar ze voor bestemd zijn met Uw toestemming; een bestelling afhandelen en/of een nieuwsbrief versturen dan wel correspondentie voeren over onduidelijkheden ten aanzien van uw bestelling.

*Bij een bestelling ontvangen wij van de klant:

Naam, adres, postcode, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en geslacht. Optioneel een bedrijfsnaam. Uw betaalgegevens wordt opgevangen door de betaalinstantie. Wij vragen ook om een referentie hoe u ons gevonden heeft. Dit willen wij graag weten puur voor ons eigen marketingbeleid.

Wij verstrekken geen gegevens aan derde partijen (marketingbureaus e.d) die niets met uw bestelling of nieuwsbriefaanmelding te maken heeft.

Voor een nieuwsbrief verzamelen wij overigens alleen uw voornaam / achternaam en e-mailadres. Zo kunnen wij u netjes aanpreken in onze nieuwsbrief en deze versturen naar het door u opgegeven e-mail adres. Heeft u aangegeven geen nieuwsbrief te willen ontvangen, dan zult u deze ook niet ontvangen.

Heeft u zich wel ingeschreven voor een nieuwsbrief maar u wilt deze niet meer ontvangen, dan heeft u altijd de mogelijkheid om u uit te schrijven. Die mogelijkheid wordt in elke nieuwsbrief geboden. Ook kunt u dit aanpassen in uw account.

 

Inzage, correctie of verwijdering van de persoonsgegevens

U heeft altijd het recht om te informeren welke gegevens wij van u hebben. Wij bieden u de mogelijkheid tot het inzien, corrigeren en wissen van uw gegevens als ook het recht van dataportabiliteit (overdragen van uw persoonsgegevens aan u).

Heeft u een klantaccount, dan kunt u zelf ten alle tijden uw eigen gegevens aanpassen of wissen. Heeft u een bestelling gedaan als gast, dan kunt u ons een mail sturen waarna wij uw gegevens zullen verwijderen. De bestelde artikelen en uw ordernummer blijven geregistreerd, dit om eventuele garanties op artikelen te kunnen controleren.

Voor ons e-mail adres, zie de laatste passage.

 

Hoe lang bewaren we persoonsgegevens

*Webwinkel:

Wij bewaren alle facturen, annuleringen en retouren in onze administratie ten behoeve van de belastingdienst. Wij zijn verplicht deze gegevens voor de belastingdienst 7 jaar te bewaren. Na 7 jaar worden deze gegevens, digitaal en op papier, gedegen gewist en vernietigd.

*Nieuwsbrief:     

Bij de nieuwsbrief kunt u zelf kiezen of u deze nog wilt blijven ontvangen. Er wordt bij elke nieuwsbrief de mogelijkheid geboden om u uit te schrijven. Anders blijven uw gegevens voor het ontvangen van de nieuwsbrief staan tot onbepaalde tijd.

*Gegevens voor postverzending of e-mails:

Voor het verzenden van uw pakket moeten wij uiteraard gebruik maken van een vervoerder en deze uw NAW gegevens doorgeven. Uw gegevens beheren wij bij MyParcel ten behoeve van de bezorging door PostNL.

Wij verzenden u als klant ook een e-mail dat uw bestelling eraan komt, we beantwoorden of stellen een vraag of reageren op een klacht. Deze e-mails bewaren wij 1 jaar in ons mailprogramma. Uw e-mail adres slaan wij niet op in ons adresboek.

Derden waarmee uw gegevens worden gedeeld

Zoals al eerder aangegeven worden gegevens gedeeld met derden die deel uitmaken van het bestelproces. Hieronder geven wij duidelijk aan welke partijen dat zijn en welke gegevens zij ontvangen en verwerken.

*Luondo: dit is onze webwinkelplatform en alle gegevens te weten naam, adres, postcode, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, bedrijfsnaam komen hier binnen bij het plaatsen van een bestelling. Met Luondo hebben wij een verwerkersovereenkomst met daarin de maatregelen ten behoeve van de bescherming van uw gegevens.

*MyParcel/PostNL: wij maken gebruik van de diensten van MyParcel om uw verzendbon aan te maken. In het systeem van MyParcel voeren wij uw naam en adres in om de track en trace code te genereren waarmee u en wij het pakket kunnen volgen. MyParcel werkt samen met PostNL. Als gevolg van deze samenwerking maken wij voor de bezorging van pakketten en briefpost gebruik van de diensten van PostNL.


*Sisow: wij maken gebruik van deze payment service provider voor iDEAL, Afterpay en Mistercash betalingen. Deze gegevens zijn; naam, adres, postcode, e-mail, bankrekeningnummer en geboortedatum. Zie artikel 14 en 15 van de algemene voorwaarden van Sisow: http://sisow.nl/terms

*PayPal: wij maken gebruik van dit online betaalsysteem. Het is een betaalsysteem waar u als klant inlogt om er gebruik van te kunnen maken. De gegevens die zij gebruiken komen van u als klant zelf. Wij ontvangen een akkoord van PayPal met betrekking tot de betaling. Op 13 maart 2018 heeft PayPal al haar klanten een e-mail gestuurd met daarin een link en verwijzing naar de gebruikersovereenkomst. Zie hier hun eigen privacy statement: https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/ua/useragreement-full?locale.x=nl_NLhttps://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=nl_NL

*Boekhouder:
Onze boekhouder krijgt alle informatie ten behoeve van de boekhouding zoveel mogelijk geanonimiseerd. Alleen bij vooruitbetaling per bank heeft de boekhouder inzage voor wat betreft uw naam, IBAN en bestelnummer. Met de boekhouder is een verwerkersovereenkomst aangegaan om zo discreet en veilig mogelijk met uw informatie om te gaan.

Intern

Alle gegevens die binnenkomen kunnen intern, dus binnen Mini Warenhuis, alleen door mij (de eigenaar) en door mijn partner worden ingezien. Wij zijn verantwoordelijk voor de verwerking van de bestellingen en dienen daardoor toegang te hebben tot uw gegevens.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Wij maken gebruik van hulpmiddelen die ons inzicht geven over acties die mensen uitvoeren op onze webwinkel en sociale media. Zo kunnen wij effectiever adverteren en rekening houden met voorkeuren tijdens inkopen.

Wij doen niet aan profilering en gaan met deze gegevens geen uitgebreide marketing rapporten maken. Deze gegevens zijn overigens anoniem, er komen geen namen of andere gegevens door die kunnen leiden naar personen.

Wij maken gebruik van Cookies en Zendesk chat.

*Cookies: Mini Warenhuis gebruikt alleen technische, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het

eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de

website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Wij slaan met bovenstaande hulpmiddelen geen persoonlijke data op die te herleiden is naar u als individu.

*Zendesk chat: met dit programma kunnen wij het bezoekersverkeer op onze website monitoren en daar waar nodig chatten met klanten en realtime ondersteuning bieden. De klant kan tijdens een bezoek aan onze website vragen stellen over artikelen en of andere randzaken. Het initiëren van een chat kan zowel door ons als door de klant. Er worden geen persoonsgegevens gevraagd aan de bezoekers en/of gegevens opgeslagen.

Veiligheid

Mini Warenhuis neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@miniwarenhuis.com

U surft en betaalt altijd via een beveiligde SSL-verbinding. Dit kunt u bij het bezoeken van onze webwinkel zien aan het groene slotje. (HTTPS://)

Zo hebben wij op alle apparaten waar wij mee werken beveiligd met beveiligingssoftware.

Tevens zijn deze apparaten beveiligd met een wachtwoord of inlogcode. Ook zijn alle programma’s beveiligd met een inlogcode.

Offline hebben wij ook aan de veiligheid gedacht. Zo laten wij nooit onze apparaten onbeheerd open en bloot achter of gaan wij hier achteloos mee om. Nooit tonen wij onze wachtwoorden en inlogcodes aan derden.

Alle gegevens die op papier staan voor de administratie zijn veilig opgeborgen en worden, als het tijd is, netjes vernietigd zodat gegevens niet meer te achterhalen zijn.

 

Wat als er toch iets misgaat
In het onverhoopte geval dat persoonsgegevens uitlekken (data lek) volgen we dit stappenplan:
1. Data lek dichten

2. De betrokkenen en de Autoriteit Persoonsgegevens informeren

3. Ontstaan van het data lek analyseren en systemen en/of processen aanpassen zodat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren

 

Contact bij vragen of feedback

Wilt u uw gegevens inzien, aangepast hebben of verwijderd hebben, neem dan contact met ons op:

Mini Warenhuis

Pascal Grosfeld

Melis Stokelaan 556 (LET OP: DIT IS GEEN BEZOEKADRES)

2533 EN Den Haag

06-313 24 591

info@miniwarenhuis.com